0707-95 00 95

info(a)wingline.se

Sturegatan 1A

574 38 Vetlanda

© Copyright Wingline Design & Inredning AB 1995-2018, Org. nr. 556991-5639

Om oss

Sedan starten 1995 har all inredning från wingline skapats med en tydlig gestaltningsstil och en användarvänlighet som blivit vårt kännetecken över tiden och genom kollektionerna.

 

Från första idéskissen, via materialval och tillverkning, till färdig produkt är vi lokala. Hela vår process sker inom en radie på ett fåtal mil. Ingenting är utsourcat.

Formgivning, nyheter, tradition och hantverk måste alltid gå hand i hand. Det är så vi tycker om att jobba på det småländska höglandet. Vi tror att miljön håller med.

Vi känner stolthet och ödmjukhet för alla som valt vår inredning genom åren. Några exempel är:

Ystads Konstmuseum, S:t Marcus kyrka Skövde, Ishotellet Jukkasjärvi, Nyköpings Stadsbibliotek, Akzo Nobel, Aros Kongresscenter Västerås, Finansdepartementet, Tandvårdshuset Älmhult, Sveriges Television Norrköping, Östersunds Tingsrätt, Kungliga Operan, Swedbank Grums, SvenskaDagbladet, Lunds Universitet, Simrishamns Turistbyrå, Arbetsmiljöverket, SAS Solna, De laval International och Vallentuna Kulturskola.

Möt formgivaren

Vår tongivande formgivare Tommy Karlsson har en lång bakgrund som arkitekt och illustratör i småhusregionen Vetlanda. När husbyggandet dalade starkt i början av nittiotalet blev det tid över att utveckla intresset för möbelformgivning som på ett naturligt sätt hör samman med byggnadsskapande.

I takt med att utveckla inredningstankarna startades då företaget Wingline för att göra verklighet av en gestaltningsstil som nu blivit ett kännetecken för företaget.

”En viktig del, med skisspennan i handen, är att hitta ett slags gemensamt dialektalt uttryck som tidlöst kan förenas med såväl moderna som historiska inredningsmiljöer. Med blåkläderna på kan jag tänka på tillverkningsmetoder, kvalité eller materialval i min prototypverkstad.

Sammantaget arbetar jag helst med nya grepp men blandar gärna med bra beprövade detaljer och trivs riktigt bra när de kan förenas till upplevelser och användarvänlighet.”

Formgivare & Grundare av Wingline